dijous, 15 de gener del 2015

Comencem el blog !! :-)

6:45 Sona el despertador.
6:45 Sona el despertador del mòbil.
6:45 Em desperta el despertador del mòbil.


7:00 Sona el despertador i espero fins que torna a sonar.
7:00 El despertador torna a sonar altre cop. Tothom dorm. No se sent res.
7:00 Em desperto i em vesteixo.
7:00 Em desperto i vaig a esmorzar.


Així comença cada dia l’alumnat de 1r d’ESO, amb més o menys ganes però amb aquella força i energia que els il·lusiona per veure els seus amics i compartir experiències cada dia. Classes més o menys rutinàries, sorprenents, vitalistes, o avorrides però sense defallir en la voluntat personal d’aprendre a aprendre i d’enriquir-se de coneixement.


Les matèries de Català, Socials i Plàstica s’uneixen en 3 hores setmanals per oferir un denominador comú que englobi els coneixements de les 3 en una sola direcció anomenada Projecte. El primer trimestre hem treballat Qui sóc i com som?, en aquest segon trimestre ens preguntem Què és l’institut? Com és el nostre institut?, i aquest tercer trimestre farem un pas més enfora per descobrir el barri i l’entorn. Al finalitzar cada trimestre l’alumnat exposa davant els companys la feina feta, tot practicant l’oratòria en públic.
A aquestes alçades ens atrevim a posar en marxa el blog de projecte de 1r, on el mateix alumnat explicarà i mostrarà en primera persona les vivències, exercicis i anècdotes que aniran sorgint al llarg del projecte. I ho farà a través de les dues tablets que el departament de Visual i Plàstica va guanyar del concurs de Bones pràctiques al Consorci de Barcelona, el curs passat.


Mirant enrere veiem que ja ha passat mig curs, ple d’activitats especials com la descripció de la infantesa, adolescència i maduresa on vam descobrir alumnes amb una alta creativitat literària, capaços d’escriure una autobiografia amb grans esdeveniments. Així mateix, també van realitzar un eix cronològic personal tenint present l’arbre geneològic de la família. A més, d’esforçar-se per captar l’escència dels companys tant en dibuix, com en fotografia i així poder-ne tenir un record per la felicitació de Nadal. A part de realitzar-ne algunes versions divertides, i de les corresponents entrevistes bidireccionals.
Al llarg del primer trimestre també ens vam acostar al Macba per fer-hi el taller “la ciutat dels fotògrafs” sobre com mirar i què mirar de l’espai.


…i són aquestes... les coses que ens enorgulleix presentar-vos a dia d’avui. Amb un equip d’alumnes tant i tant brillants com són aquests vailets de 1r d’ESO.
Gràcies per estar aquí.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada